070-872 78 16 Meddelande
Eva Odlander

Eva Odlander

Yogalärare & Ayurvedaterapeut

Hej,
jag heter Eva Odlander och det är mig du träffar här på EvaVeda Yoga.

Mitt första möte med yogan var i början av 2000-talet och jag kände direkt att det gav mig något mer än all annan form av träning. Jag vet inte när mitt intresse för ayurveda började men det var ett bekant begrepp för mig när jag studerade den indiska hälsoläran under min utbildning till yogalärare.

Vägen till yogalärare började 2008 när jag blev erbjuden en kurs till instruktör i yoga på Malkars i Kalmar. Min första lärare och inspirationskälla blev Lena Löfvenberg och mina första klasser höll jag på Malkars.

Jag förstod att jag hade snuddat vid något stort och sökte mig till OmYoga Scandinavia i Stockholm för att utbilda mig vidare till yogalärare i vinyasayoga. Jag studerade yogan på distans under tre år och gick över till att hålla mina klasser på Träningshörnan i Smedby utanför Kalmar.

Huvudlärare på OmYoga var Ulrica Norberg men den lärare som följde mig genom alla år var hennes syster Lotta Norberg. Andra lärare var Carina Schütt, Sara Granström och Anna-Lena Åberg, och inspiratörerna har givetvis blivit allt fler genom åren.

Direkt efter min yogalicens 2011 påbörjade jag min utbildning till ayurveda-terapeut på Ayurvedaskolan i Varberg under ledning av Lena Nilsson. Jag läste också 30 poäng basmedicin på högskolan i Kristianstad där en av lärarna var den fantastiske pedagogen Agne Paulsson. Jag blev färdig hälsorådgivare och ayurvdea-terapeut i början av 2012.

I januari 2014 bar det av till Indien där jag under min vistelse på ett ayurvediskt hälsocenter fick fördjupad kunskap i ayurveda genom daglig kontakt med ”min” ayurvediske läkare, olika behandlingar och föreläsningar.

Under hösten 2015 och våren 2016 fördjupade jag mina kunskaper i chakrayoga genom att resa till London och studera chakrayoga och chakraterapi för den amerikanska yogaläraren Anodea Judith. Chakraterapin har blivit ett mycket värdefullt tillskott i min yoga- och ayurvedaterapi.

Med yogan och ayurvedan har jag ”hittat hem” och det är med stor glädje jag delar med mig av dessa fantastiska redskap till hälsa och välmående. Den visdom som finns inom dessa tanke- och hälsosystem syftar till att stärka hela människan; kroppsligt, mentalt och själsligt. Varje del behöver vara i balans för att hela du ska fungera med all din kraft, glädje och kärlek.

Jag hälsar dig varmt välkommen!

Eva